top of page

Kort fortalt...

Vakuumløfter for løfting og montering av vegg- og takplater

Løftekapasitet 400 kg

Batteri operativsystem

6 sugeplater spesifikke for mikroribbepaneler eller korrugerte paneler

Modulær ramme

Vippesystem fra loddrett til vertikalt og omvendt

Flyttbart / svingbart oppheng for montering av veggpaneler

Dobbel vakuumkrets EN13155

Sofistikerte sikkerhetssystemer

Datablad

CL1-6-modellen er den spesifikke vakuumløfteren for håndtering og legging av vegg- eller takpaneler/dsandwichelementer.


Det særegne ved CL1-6 er muligheten for forskjellige konfigurasjoner. Med samme vakuumløfter er det faktisk mulig å legge takplater samt fasade- eller utfyllingsisolerte plater, både vertikalt og horisontalt.


Takket være den doble vakuumkretsen kan den brukes på byggeplasser med maksimal sikkerhet og i full overensstemmelse med EN13155-standarden. CL1-6 vakuumløfteren har 6 sugeplater og en kapasitet på 400 kg.


Vippemekanismen gjør at sandwichpanelene kan flyttes i total sikkerhet fra horisontal til vertikal og omvendt.


Slyngebøylen til panelene har spesifikke plater som egner seg for å løfte og legge flate, mikroribbede eller korrugerte isolerte plater.

 

Vakuumløfteren leveres med det praktiske stativet for oppbevaring og transport av løfteren. Strukturen til løftebøylen kan deles inn i flere deler, avtakbare på stativet for å minimere bulk under transport.


Hvorfor velge denne modellen?
Sikkerhetssystemer

​ Sikkerhetssystemene for lasten og operatøren er grunnlaget for vår vakuumløfterdesign.

​For å maksimere påliteligheten er våre vakuumløftere utstyrt med toppmoderne sikkerhetssystemer designet spesielt. Nedenfor presenterer vi de viktigste.

Griping og frigjøring av plater og paneler utføres ved å aktivere en ventil for å åpne og lukke vakuumet. Dobbeltvirkende grep og utløserkontroll med sikkerhet mot utilsiktet start kan utføres av en manuell ventil plassert på løftestrukturen, eller via et kablet trykknapppanel eller en trådløs fjernkontroll.

Ved hjelp av en vakuummåler med farget skala installert på vakuumkretsen, er det mulig å hele tiden sjekke minimum vakuumskrav som er nådd i vakuumkretsen. Inngrepet i sikkerhetssystemet reguleres av en vakuumbryter montert på vakuumtanken. En stor vakuumtank, i tillegg til akselererende grep, kombinert med tilbakeslagsventiler sikrer at lasten ikke frigjøres umiddelbart ved forekomst av et plutselig strømbrudd, noe som sikrer sikkerheten til operatøren og materialet som håndteres.

Vakuumløfterne er også utstyrt med et autonomt drevet akustisk og visuelt alarmsystem som varsler operatøren om farlige situasjoner. På batteridrevne modeller overvåker kontrollenheten vakuumnivået, kontrollerer riktig drift av hovedkomponentene og overvåker batterikapasiteten.

Vårt løfteutstyr er designet og produsert i full overensstemmelse med maskindirektivet og sikkerhetssystemstandarder.

De leveres komplett med CE-merking, samsvarssertifikat og bruks- og vedlikeholdsmanual. Righetti Vacuum Lifters er designet og produsert i Italia. Ytterligere garanti for kvaliteten på komponentene og tilgjengeligheten av reservedeler.


Øyeblikkelig vakuumsug av lasten for sandwichpaneler

Hastighet og sikkerhet er to viktige elementer, både på byggeplasser og i produksjonsmiljøer.


Righetti Vacuum Lifters ønsket å designe sine egne vakuumløftere for å garantere disse to aspektene. Den umiddelbare sugingen av lasten foregår takket være de kapasitetvakuumforfyllingstankene, de brede passasjene til rørene og beslagene: et sugesystem designet spesielt for vakuumløftere som må suge lasten med overflater som ikke er helt glatte, mikrostrikkede eller ikke er plane på grunn av lengden på sandwichpanelet.


Vakuumet klargjøres allerede når løfteren er slått på, fullstendig forhåndspåfylling av vakuumtankene og sikrer konstant vakuum, med en ladning alltid på høyeste nivå. Når sugekraften er aktivert, er det ikke nødvendig å vente på opprettelsen av vakuumet, men sistnevnte går umiddelbart inn i kretsen, når straks sugekoppene og garanterer et raskt og trygt grep.

For ytterligere å lette prosessen er løfterne utstyrt med ledd, som takket være den interne artikulasjonsmekanismen, er i stand til å tilpasse seg tilbøyeligheten til sandwichpanelene, noe som letter grepet.


Modulær struktur

CL1 vakuumløfteren for tak- og veggplater har en modulær oppbygning som gjør at løfteren kan tilpasses ulike behov. ​ Takket være forlengelsene og reposisjoneringssystemet til maskinkroppen og vippesystemet, kan Righetti CL1 vakuumløfter raskt konfigureres fra en løfter for montering av takplater til en kortere løfter, egnet for montering av fasadeplater. ​ Om nødvendig er ekstra utvidelser tilgjengelig for de ekstra lange panelene.


Dobbel vakuumkrets

Hvorfor er den doble vakuumkretsen viktig?

I henhold til den europeiske standarden EN13155 må vakuumløftere beregnet for bruk på arbeidsstedet bruke den sekundære vakuumkretsen eller være utstyrt med en dobbel vakuumkrets, beregnet som et dobbeltsystem komplett med vakuumtank og tilbakeslagsventil. Hver vakuumtank må kobles til et eget sett med sugekopper.


Hvorfor er det så viktig?

​For å bevare sikkerhet til operatøren og til lasten. Hvert krysset par sugekopper er koblet til en enkelt vakuumkrets, noe som effektivt gjør disse parene uavhengige. Dette gjør det mulig, i tilfelle funksjonsfeil, sammenbrudd eller strømfall i en vakuumkrets, alltid å ha motsatt krets som fungerer, garantere lastholding og sikkerhet for operatøren (som dermed vil ha tid til å sette trygt belastning og mannskap).


Righetti vakuumløftere designet for bruk på stedet, oppfyller de spesifikke kravene i EN13155-standarden og er utstyrt med en dobbel vakuumkrets. Følgelig kan Righetti Vakuumløftere brukes på stedet uten begrensninger.


Oppbevaringsstativ for CL1

Problemer med transport av vakuumløftere for sandwichpaneler? Dette er ikke lenger et problem


Righetti Vacuum Lifters' for sandwichpaneler CL1 leveres med det praktiske stativet for oppbevaring og transport av løfteren. ​ Vi har designet den for å ta liten plass, både i lagring og transport, enkel å montere (spesielt under arbeid på stedet), rask å lagre i boder eller lager. Strukturen til løfteren for sandwichpaneler er egnet for både vegg- og takmontering og utgjør stativet: Løfterens individuelle mekaniske armer kan tas av fra sugekoppene for paneler og kan monteres på oppbevaringsstativet, og skaper en selv- bærekonstruksjon som er enkel å lage. Denne operasjonen minimerer de totale dimensjonene under transport eller under lagring.


Oppbevaringsstativet, som kommer med vakuumløfterne for sandwichpaneler, er komplett med et beskyttende stoffdeksel for å minimere merker på rammen og for å beskytte hele CL1-løftestrukturen. ​

Spesielle vakuumføtter for sandwichpaneler

Vakuumløfterne for montering av sandwichpaneler har spesifikke plater som er egnet for løfting og håndtering av de isolerte panelene.

De forskjellige formene på sugeplatene tillater også griping av paneler med synusprofiler og dens spesielle sugeføtter garanterer raskt grep ikke bare på glatte overflater, men også på mikroprofilerte paneler.

For spesielle paneler som synusprofil, falske fliser eller andre bestemte former, er spesifikke løsninger tilgjengelige.

Her skal det kommuniseres med leverandør når det gjelder ikke standardpaneler.


Avtakbare batterier til løftere

Hvordan kan vakuumløftere med flyttbare batterier hjelpe byggeplassen din?


​Righetti Vacuum Lifters batteridrevne løfteutstyr drives av oppladbare batterier som settes inn i løfterens struktur.

Vi har valgt denne løsningen for å lette arbeidet ditt: uten behov for ledninger og kabler koblet til spenning, vil du ha færre hindringer i driftsområdet ditt.


Hvordan kan de hjelpe deg med å jobbe på byggeplassen din?

– De er flyttbare batterier (de kan enkelt byttes ut om nødvendig) – Enkelt oppladbart med den separate laderen – De er raskt og trygt utskiftbare – De overvåker hele tiden ladenivået

Utskiftbarheten av batteriene gir muligheten til alltid å ha et ekstra sett med ladede batterier tilgjengelig, nyttig i situasjoner med intenst arbeid, der det ikke er mulig å sette vakuumløfteren på lading eller hvis den ikke er gjort ved en feiltakelse.

Modellene som drives av utvinnbare batterier leveres komplett med en separat 220V batterilader som lar deg lade det ekstra batterisettet mens heisen er i bruk.


Gjennom batterinivåindikatoren er det mulig å konstant overvåke det tilgjengelige ladenivået.

​Oppladbare og flyttbare batterier til vakuumløftere.


CL1 vippebrakett

Leveres med vakuumløfteren for tak- og veggpaneler mod. CL1 vil du også ha tilleggsbraketten for tilting ​ Mange års erfaring på byggeplasser over hele Europa har vist oss hvordan det ikke alltid er lett å vippe et isolert panel fra horisontal til vertikal posisjon. Bevegelse blir ofte enda mer komplisert ved spesielt tykke eller tunge sandwichpaneler. ​


Av denne grunn tilbyr Righetti Vacuum Lifters en praktisk metallbrakett som kan hektes til løfterens oppheng, som gir den riktig innretting for å kunne vippe fra horisontal til vertikal uten problemer. ​ Arbeid på stedet for å håndtere sandwichpaneler gjøres enda enklere med denne hendige vippebraketten.


For mer informasjon, be om direkte råd fra vår kundeservice.

Tilbehør