top of page

Kort fortalt...


Vakuumløfter for montering av fasadeplater, montering av kjølerom eller glassplater

Løftekapasitet 375 kg

Batteri operativsystem

1 sugeplate oppdelt i flere soner

0-90° tiltsystem

0-90° rotasjonssystem

Dobbel vakuumkrets EN13155

CL-W-modellen er en vakuumløfter for håndtering og legging av sandwichelementer/veggpaneler, montering av kjølerom eller håndtering av glassplater.


Takket være den doble kretsen i samsvar med europeiske standarder EN13155 og de sofistikerte sikkerhetssystemene, er Righetti CL-W Cladding Vacuum Lifter egnet for bruk på byggeplasser.


Vippemekanismen gjør at panelene kan flyttes i total sikkerhet fra horisontal til vertikal, den bevegelsen som er nødvendig for montering av veggpanelene.
Platene egner seg for glatte eller mikroribbede paneler som brukes til bygging av boder, lager, kjølerom eller andre belegg.

Det avtakbare opphenget er nyttig for å redusere høyden under kroken. En kompakt løfter, egnet for både glass- og panelinstallasjoner.


Pumpeenheten er helt selvdrevet av innebygde, oppladbare og lett utskiftbare batterier.


Sikkerhetsanordningene overvåker kontinuerlig at løfteren fungerer korrekt.


Vakuummåleren med farget skala installert på hver vakuumkrets tillater konstant kontroll av vakuumnivået som nås i selve kretsen.


Det er også et sofistikert filtreringssystem for støv og kondens med mulighet for rask og enkel rengjøring.


Den radiostyrte styringen er generelt allerede inkludert som standard, men på forespørsel er modellen også tilgjengelig i en versjon med manuell styring.

Hvorfor velge denne modellen?
Sikkerhetssystemer

Sikkerhetssystemene for lasten og operatøren er grunnlaget for vår vakuumløfterdesign.

​For å maksimere påliteligheten er våre vakuumløftere utstyrt med toppmoderne sikkerhetssystemer designet spesielt. Nedenfor presenterer vi de viktigste.

Griping og frigjøring av plater og paneler utføres ved å aktivere en ventil for å åpne og lukke vakuumet. Dobbeltvirkende grep og utløserkontroll med sikkerhet mot utilsiktet start kan utføres av en manuell ventil plassert på løftestrukturen, eller via et kablet trykknapppanel eller en trådløs fjernkontroll.

Ved hjelp av en vakuummåler med farget skala installert på vakuumkretsen, er det mulig å hele tiden sjekke minimum vakuumskrav som er nådd i vakuumkretsen. Inngrepet i sikkerhetssystemet reguleres av en vakuumbryter montert på vakuumtanken. En stor vakuumtank, i tillegg til akselererende grep, kombinert med tilbakeslagsventiler sikrer at lasten ikke frigjøres umiddelbart ved forekomst av et plutselig strømbrudd, noe som sikrer sikkerheten til operatøren og materialet som håndteres.

Vakuumløfterne er også utstyrt med et autonomt drevet akustisk og visuelt alarmsystem som varsler operatøren om farlige situasjoner. På batteridrevne modeller overvåker kontrollenheten vakuumnivået, kontrollerer riktig drift av hovedkomponentene og overvåker batterikapasiteten.

Vårt løfteutstyr er designet og produsert i full overensstemmelse med maskindirektivet og sikkerhetssystemstandarder.

De leveres komplett med CE-merking, samsvarssertifikat og bruks- og vedlikeholdsmanual. Righetti Vacuum Lifters er designet og produsert i Italia. Ytterligere garanti for kvaliteten på komponentene og tilgjengeligheten av reservedeler.


Øyeblikkelig vakuumsug av lasten for sandwichpaneler

Hastighet og sikkerhet er to viktige elementer, både på byggeplasser og i produksjonsmiljøer.

Righetti Vacuum Lifters ønsket å designe sine egne vakuumløftere for å garantere disse to aspektene. Den umiddelbare sugingen av lasten foregår takket være de kapasitetvakuumforfyllingstankene, de brede passasjene til rørene og beslagene: et sugesystem designet spesielt for vakuumløftere som må suge lasten med overflater som ikke er helt glatte, mikrostrikkede eller ikke er plane på grunn av lengden på sandwichpanelet.

Vakuumet klargjøres allerede når løfteren er slått på, fullstendig forhåndspåfylling av vakuumtankene og sikrer konstant vakuum, med en ladning alltid på høyeste nivå. Når sugekraften er aktivert, er det ikke nødvendig å vente på opprettelsen av vakuumet, men sistnevnte går umiddelbart inn i kretsen, når straks sugekoppene og garanterer et raskt og trygt grep.

For ytterligere å lette prosessen er løfterne utstyrt med ledd, som takket være den interne artikulasjonsmekanismen, er i stand til å tilpasse seg tilbøyeligheten til sandwichpanelene, noe som letter grepet.

Spesielle vakuumføtter for sandwichpaneler

Vakuumløfterne for montering av sandwichpaneler har spesifikke plater som er egnet for løfting og håndtering av de isolerte panelene.

De forskjellige formene på sugeplatene tillater også griping av paneler med synusprofiler og dens spesielle sugeføtter garanterer raskt grep ikke bare på glatte overflater, men også på mikroprofilerte paneler.

For spesielle paneler som synusprofil, falske fliser eller andre bestemte former, er spesifikke løsninger tilgjengelige.

Her skal det kommuniseres med leverandør når det gjelder ikke standardpaneler.


Spesielle vakuumføtter for sandwichpaneler

Vakuumløfterne for montering av sandwichpaneler har spesifikke plater som er egnet for løfting og håndtering av de isolerte panelene.

De forskjellige formene på sugeplatene tillater også griping av paneler med synusprofiler og dens spesielle sugeføtter garanterer raskt grep ikke bare på glatte overflater, men også på mikroprofilerte paneler.

For spesielle paneler som synusprofil, falske fliser eller andre bestemte former, er spesifikke løsninger tilgjengelige.

Her skal det kommuniseres med leverandør når det gjelder ikke standardpaneler.


​Dobbel vakuumkrets

Hvorfor er den doble vakuumkretsen viktig?

I henhold til den europeiske standarden EN13155 må vakuumløftere beregnet for bruk på arbeidsstedet bruke den sekundære vakuumkretsen eller være utstyrt med en dobbel vakuumkrets, beregnet som et dobbeltsystem komplett med vakuumtank og tilbakeslagsventil. Hver vakuumtank må kobles til et eget sett med sugekopper.


Hvorfor er det så viktig?


​For å bevare sikkerhet til operatøren og til lasten. Hvert krysset par sugekopper er koblet til en enkelt vakuumkrets, noe som effektivt gjør disse parene uavhengige. Dette gjør det mulig, i tilfelle funksjonsfeil, sammenbrudd eller strømfall i en vakuumkrets, alltid å ha motsatt krets som fungerer, garantere lastholding og sikkerhet for operatøren (som dermed vil ha tid til å sette trygt belastning og mannskap).


Righetti vakuumløftere designet for bruk på stedet, oppfyller de spesifikke kravene i EN13155-standarden og er utstyrt med en dobbel vakuumkrets.

Følgelig kan Righetti Vakuumløftere brukes på stedet uten begrensninger.


​Avtakbare batterier til løftere

Hvordan kan vakuumløftere med flyttbare batterier hjelpe byggeplassen din?

​Righetti Vacuum Lifters batteridrevne løfteutstyr drives av oppladbare batterier som settes inn i løfterens struktur. Vi har valgt denne løsningen for å lette arbeidet ditt: uten behov for ledninger og kabler koblet til spenning, vil du ha færre hindringer i driftsområdet ditt.


Hvordan kan de hjelpe deg med å jobbe på byggeplassen din?

– De er flyttbare batterier (de kan enkelt byttes ut om nødvendig) – Enkelt oppladbart med den separate laderen – De er raskt og trygt utskiftbare – De overvåker hele tiden ladenivået


​Utskiftbarheten av batteriene gir muligheten til alltid å ha et ekstra sett med ladede batterier tilgjengelig, nyttig i situasjoner med intenst arbeid, der det ikke er mulig å sette vakuumløfteren på lading eller hvis den ikke er gjort ved en feiltakelse.

Modellene som drives av utvinnbare batterier leveres komplett med en separat 220V batterilader som lar deg lade det ekstra batterisettet mens heisen er i bruk.

Gjennom batterinivåindikatoren er det mulig å konstant overvåke det tilgjengelige ladenivået.

​Oppladbare og flyttbare batterier til vakuumløftere.


Fjernkontroll for CL-W vakuumløftere

Den trådløse radiostyringen, som et alternativ til de manuelle kontrollene på strukturen, leveres direkte på enhet vakuumløfter mod. CLW.

​Righetti Vacuum Lifters' radiostyrte løftere gjør at sugekoppen kan betjenes eksternt, med praktisk trådløs radiostyring. Det er en spesielt egnet løsning for radiostyrte sugekoppløftere som brukes på byggeplasser og for de arbeidssituasjonene der lasten er spesielt komplisert å nå, og det er mer praktisk og raskt å aktivere frigjøring av lasten på avstand.

Fjernkontrollen for vakuumløftere gjør det mulig for operatøren å holde tilstrekkelig sikkerhetsavstand, aktivere og deaktivere sugekoppene gripe på en praktisk og rask måte, uten å måtte bremse arbeidet for å komme nærmere den løftede belastningen.


Avtakbar suspensjon

For installasjon av veggpaneler i lave og smale rom, med lite vertikalt løfteplass, har vi laget en demonterbar løftedel.

​Legging av sandwichpaneler til vegger, for kledning eller for kalde rom, derfor innendørs, kan være vanskelig. Ofte er det ikke nok vertikal plass tilgjengelig for kranen til å løfte panelet med en vakuumløfter plassert høyt nok.

​Av denne grunn, for CL-W vakuumløftermodellen, har vi tenkt på en struktur som lar deg delvis fjerne fjæringsarmen. Dette elementet fører til at underkrokhøyden senkes, noe som letter installasjonen av panelene, da løfteren kan plasseres veldig høyt på panelet, og gjør at kranarmen krever mindre plass på toppen.

Tilbehør