top of page

Kort fortalt...

Vakuumløfter for montering av sandwichelementer, fasadeplater, montering av kjølerom

Løftekapasitet opp til 500 kg

Batteri operativsystem

1 sugepute

0-90° vippesystem

Enkel vakuumkrets

Radiofjernkontroll som ekstrautstyr

Video

CL-M1 er en kompakt vakuumløfter, drevet av innebygde batterier, perfekt for løfting og installasjon av veggelementer/sandwichpaneler.


Vippesystemet hjelper operatøren med å flytte de isolerte panelene på en sikker måte. fra horisontal posisjon til vertikal.


Består av én enkelt vakuumpute, kan CL-M1 ha forskjellig kapasitet, avhengig av dimensjonen på puten, opptil 750 kg.


Takket være det umiddelbare suget av lasten tillater denne løfteren å forbedre produktiviteten, akselerere installasjonstiden og unngå å ødelegge panelene mens de flyttes.


Hvorfor velge denne modellen?
Sikkerhetssystemer

Sikkerhetssystemene for lasten og operatøren er grunnlaget for vår vakuumløfterdesign.

​For å maksimere påliteligheten er våre vakuumløftere utstyrt med toppmoderne sikkerhetssystemer designet spesielt. Nedenfor presenterer vi de viktigste.

Griping og frigjøring av plater og paneler utføres ved å aktivere en ventil for å åpne og lukke vakuumet. Dobbeltvirkende grep og utløserkontroll med sikkerhet mot utilsiktet start kan utføres av en manuell ventil plassert på løftestrukturen, eller via et kablet trykknapppanel eller en trådløs fjernkontroll.

Ved hjelp av en vakuummåler med farget skala installert på vakuumkretsen, er det mulig å hele tiden sjekke minimum vakuumskrav som er nådd i vakuumkretsen. Inngrepet i sikkerhetssystemet reguleres av en vakuumbryter montert på vakuumtanken. En stor vakuumtank, i tillegg til akselererende grep, kombinert med tilbakeslagsventiler sikrer at lasten ikke frigjøres umiddelbart ved forekomst av et plutselig strømbrudd, noe som sikrer sikkerheten til operatøren og materialet som håndteres.

Vakuumløfterne er også utstyrt med et autonomt drevet akustisk og visuelt alarmsystem som varsler operatøren om farlige situasjoner. På batteridrevne modeller overvåker kontrollenheten vakuumnivået, kontrollerer riktig drift av hovedkomponentene og overvåker batterikapasiteten.

Vårt løfteutstyr er designet og produsert i full overensstemmelse med maskindirektivet og sikkerhetssystemstandarder.

De leveres komplett med CE-merking, samsvarssertifikat og bruks- og vedlikeholdsmanual. Righetti Vacuum Lifters er designet og produsert i Italia. Ytterligere garanti for kvaliteten på komponentene og tilgjengeligheten av reservedeler.


Øyeblikkelig vakuumsug av lasten for sandwichpaneler

Hastighet og sikkerhet er to viktige elementer, både på byggeplasser og i produksjonsmiljøer.


Righetti Vacuum Lifters ønsket å designe sine egne vakuumløftere for å garantere disse to aspektene. Den umiddelbare sugingen av lasten foregår takket være de kapasitetvakuumforfyllingstankene, de brede passasjene til rørene og beslagene: et sugesystem designet spesielt for vakuumløftere som må suge lasten med overflater som ikke er helt glatte, mikrostrikkede eller ikke er plane på grunn av lengden på sandwichpanelet.


Vakuumet klargjøres allerede når løfteren er slått på, fullstendig forhåndspåfylling av vakuumtankene og sikrer konstant vakuum, med en ladning alltid på høyeste nivå. Når sugekraften er aktivert, er det ikke nødvendig å vente på opprettelsen av vakuumet, men sistnevnte går umiddelbart inn i kretsen, når straks sugekoppene og garanterer et raskt og trygt grep.

For ytterligere å lette prosessen er løfterne utstyrt med ledd, som takket være den interne artikulasjonsmekanismen, er i stand til å tilpasse seg tilbøyeligheten til sandwichpanelene, noe som letter grepet.

Tilbehør
Trådløs fjernkontroll

Den trådløse radiostyringen, som et alternativ til de manuelle kontrollene på strukturen, er tilgjengelig som ekstrautstyr.


Righetti Vacuum Lifters' radiostyrte løftere gjør at sugekoppen kan betjenes eksternt, med praktisk trådløs radiostyring. Det er en spesielt egnet løsning for radiostyrte sugekoppløftere som brukes på byggeplasser og for de arbeidssituasjonene der lasten er spesielt komplisert å nå, og det er mer praktisk og raskt å aktivere frigjøring av lasten på avstand.


Fjernkontrollen for vakuumløftere gjør det mulig for operatøren å holde tilstrekkelig sikkerhetsavstand, aktivere og deaktivere sugekoppene gripe på en praktisk og rask måte, uten å måtte bremse arbeidet for å komme nærmere den løftede belastningen.

bottom of page