top of page

ROTO-180

  • ROTO180 lar deg rotere panelene 180°

  • Spesifikke plater for isolerte og korrugerte paneler

  • 180° rotasjonssystem (opp/ned) ved hjelp av hydraulikksylinderen

  • Dobbel vakuumkrets EN13155

  • Trådløs radiofjernkontroll

  • Batteri operativsystem

sikkerhetssystemer.jpg

Sikkerhetssystemer

Sikkerhetssystemene for lasten og operatøren er grunnlaget for vår vakuumløfterdesign.

For å maksimere pålitelighetener våre vakuumløftere utstyrt med toppmoderne sikkerhetssystemer designet spesielt. Nedenfor presenterer vi de viktigste.

Griping og frigjøring av plater og paneler utføres ved å aktivere en ventil for å åpne og lukke vakuumet. Dobbeltvirkende grep og utløserkontroll med sikkerhet mot utilsiktet start kan utføres av en manuell ventil plassert på løftestrukturen, eller via et kablet trykknapppanel eller en trådløs fjernkontroll.

Ved hjelp av en vakuummåler med farget skala installert på vakuumkretsen, er det mulig å hele tiden sjekke depresjonen som er nådd i vakuumkretsen. Inngrepet i sikkerhetssystemet reguleres av en vakuumbryter montert på vakuumtanken.
En stor vakuumtank, i tillegg til akselererende grep, kombinert med tilbakeslagsventiler sikrer at lasten ikke frigjøres umiddelbart ved forekomst av et plutselig strømbrudd, noe som sikrer sikkerheten til operatøren og materialet som håndteres.

Vakuumløfterne er også utstyrt med et autonomt drevet akustisk og visuelt alarmsystem som varsler operatøren om farlige situasjoner.
På batteridrevne modeller overvåker kontrollenheten vakuumnivået, kontrollerer riktig drift av hovedkomponentene og overvåker batterikapasiteten.

Vårt løfteutstyr er designet og produsert i full overensstemmelse med maskindirektivet og sikkerhetssystemstandarder.

De leveres komplett med CE-merking, samsvarssertifikat og bruks- og vedlikeholdshefte.
Righetti Vacuum Lifters er designet og bygget helt i Italia.
Ytterligere garanti for kvaliteten på komponentene og tilgjengeligheten av reservedeler.

umiddelbar_paint.jpg

Umiddelbar sug av lasten for sandwichpaneler

 

Hastighet og sikkerhet er to viktige elementer, både på byggeplasser og i produksjonsmiljøer.

Righetti Vacuum Lifters ønsket å designe sine egne vakuumløftere for å garantere disse to aspektene. Den umiddelbare sugingen av lasten foregår takket være de kapasitetsvakuumforfyllingstankene, de brede passasjene til rørene og beslagene: et sugesystem designet spesielt for vakuumløftere som må suge lasten med overflater som ikke er helt glatte, mikrostrikkede eller ikke planarer på grunn av lengden på sandwichpanelet.

Vakuumet klargjøres allerede når løfteren er slått på, fullstendig forhåndspåfylling av vakuumtankene og sikrer konstant vakuum, med en ladning alltid på høyeste nivå. Når sugekraften er aktivert, er det ikke nødvendig å vente på opprettelsen av vakuumet, men sistnevnte går umiddelbart inn i kretsen, når straks sugekoppene og garanterer et raskt og trygt grep.

For ytterligere å lette prosessen er løfterne utstyrt med leddplater, som, takket være den interne artikulasjonsmekanismen, er i stand til å tilpasse seg tilbøyeligheten til sandwichpanelene, noe som letter grepet.

spesielle_pads.jpg

Spesielle pads for sandwichpaneler

 

Vakuumløfterne for montering av sandwichpaneler har spesifikke plater som er egnet for løfting og håndtering av de isolerte panelene.

Formen på platene tillater også griping av bølgepapp og dens spesielle pakninger garanterer raskt grep ikke bare på glatte overflater, men også på mikrostrikkede paneler.
Videre letter suspensjonen av vakuumløfterne betydelig sugingen av panelene, også tilrettelagt av et bestemt hurtiggrepsystem.

For spesielle paneler som bølgepapp, falske fliser eller andre bestemte former, er spesifikke løsninger tilgjengelige.

dobbel_vakuumkrets.jpg

Dobbel vakuumkrets

Hvorfor er den doble vakuumkretsen viktig?

I henhold til den europeiske standarden EN13155 må vakuumløftere beregnet for bruk på stedet bruke den sekundære gripeanordningen (bånd) eller være utstyrt med en dobbel vakuumkrets, beregnet som et dobbeltsystem komplett med vakuumtank og tilbakeslagsventil. Hver vakuumtank må kobles til et eget sett med sugekopper.

 

Hvorfor er det så viktig?

Fordi det er et av hovedelementene for å bevare helsen til operatøren og sikkerheten til lasten. Hvert krysset par sugekopper er koblet til en enkelt vakuumkrets, noe som effektivt gjør disse parene uavhengige. Dette gjør det mulig, i tilfelle funksjonsfeil, sammenbrudd eller strømfall i en vakuumkrets, alltid å ha motsatt krets som fungerer, garantere lastholding og sikkerhet for operatøren (som dermed vil ha tid til å sette trygt belastning og mannskap).

Righetti vakuumløftere designet for bruk på stedet, oppfyller de spesifikke kravene i EN13155-standarden og er utstyrt med en dobbel vakuumkrets.
Følgelig kan Righetti Vakuumløftere brukes på stedet uten begrensninger.

avtakbare_batteri.jpg

Avtakbare batterier til løftere

 

Hvordan kan vakuumløftere med flyttbare batterier hjelpe byggeplassen din

Righetti Vacuum Lifters batteridrevne løfteutstyr drives av oppladbare batterier som settes inn i løfterens struktur.
Vi har valgt denne løsningen for å lette arbeidet ditt: uten behov for ledninger og kabler koblet til spenning, vil du ha færre hindringer i driftsområdet ditt.

Hvordan kan de hjelpe deg med å jobbe på byggeplassen din?
 

– De er flyttbare batterier (de
kan enkelt byttes ut om nødvendig) – Enkelt oppladbart med den separate laderen
– De er raskt og trygt utskiftbare
– De overvåker hele tiden ladenivået

Utskiftbarheten av batteriene gir muligheten til alltid å ha et ekstra sett med ladede batterier tilgjengelig, nyttig i situasjoner med intenst arbeid, der det ikke er mulig å sette vakuumløfteren på lading eller hvis den ikke er gjort ved en feiltakelse.

Modellene som drives av utvinnbare batterier leveres komplett med en separat 220V batterilader som lar deg lade det ekstra batterisettet mens heisen er i bruk.

 

Gjennom batterinivåindikatoren er det mulig å konstant overvåke det tilgjengelige ladenivået.

Oppladbare og flyttbare batterier til byggeplass Vakuumløftere

bottom of page